Kad vatrogasci djeluju kao kirurzi i psiholozi - oslobodili ju prstena i straha

18.7.2016. 8:43:48

U cijelosti prenosimo komentar jedne nesvakidašnje vatrogasne intervencije JVP-e koji je objavljen na jednom Brodskom portalu.                                                                                       Iako ovakve intervencije više ne možemo nazivati nesvakidašnjima, s obzirom da ih godišnje u JVP-i u prosjeku imamo više od pet i za njih smo opremljeni odgovarajućim alatima.

SLAVONSKI BROD - Nakon provoda, jutros u sitne sate, mlada Brođanka zaspala je s prstenom na ruci. Danas oko podne, kad se probudila, imala je što vidjeti: prst je toliko natekao da s njega nje mogla skinuti prsten.

Mada je isprobala sve poznate 'kućne čarolije' - od lizanja prsta, preko tuširanja hladnom vodom, do velike količine sapunice - ništa pomoglo nije. Prst je i dalje bio otečen i crven, a zbog otežanog protoka krvi, sve više je boljelo.

Budući ništa pomagalo nije, mada nevoljko, djevojka je odlučila otići u bolnicu na Objedinjeni hitni bolnički prijem. Međutim, tamo su joj kazali kako joj ne mogu pomoći. Tek, predložili su neka ode na Koloniju kod vatrogasaca.

 

Koliko velik je to problem bio najbolje svjedoči činjenica da niti vatrogascima nisu pomogle konvencionalne metode skidanja prstena - škare za rezanje metala i sličan alat. Prisiljeni su bili posegnuti za najekstremnijim pomagalom - električnom brusilicom. Pritom, dakako, nužno je bilo višekratno hlađenje u vodi.

 

Poslije ove nesvakidašnje intervencije, treba pohvaliti opću vatrogasnu stručnost i strpljivost pri radu te posebno dobar psihološki pristup djevojci koja je već "vidjela se bez prsta na ruci".

 








Sva prava pridržana. Javna Vatrogasna Postrojba Grada Slavonskog Broda.